KLUIFJE - ZOMERSPELEN

HOME BLOG BOEKERIJKUNSTKENNELLEESVOER ENTERTRAINMENT

 

Skip gezien in

 

BOXGALA

Nee, geen schrijffout en ook worden er geen rake klappen uitgedeeld. Het Boxgala bestaat uit een kartonnen doos van bijvoorbeeld witgoed of meubels die op droge zomerse dagen uitstekend dienst kan doen als schaduwrijk speel- en verstophuisje. Snij diverse openingen in het karton waardoor de hond de box op verschillende manieren in- en uitkan: stappen, kruipen, springen, of duwen als u een flapje karton als een klapdeurtje laat hangen. U enthousiasmeert de passieve deelnemer door zijn favoriete speeltje of uzelf erin te verstoppen. Stimulerende middelen zijn niet verboden, dus u mag uw hond best omkopen met een lekkertje.

hondenspelletjes   boxgala

DE BRUG

Omdraaien of turnen hoeft niet als u beiden voor een stalen bruggetje staat. Zeker zal uw hond een voor hondenvoetjes ongeschikt rooster liever mijden. Een klein hondje laat zich graag dragen. Is er een dilemma omdat u uw grote hond er niet overheen kunt dragen? Nee. U kunt voordoen hoe hij eroverheen kan. Of u laat uw hond het afkijken van een hond die het gewend is om de brug te nemen. Verschillende manieren om over de brug te komen:

- de hond lost het zelf op door rustig op zijn tenen over te steken om zo min mogelijk druk uit te oefenen.

- Hij racet er op de toppen van zijn kunne overheen zodat zijn ‘vliegende’ voeten het rooster nauwelijks raken.

- Hij hink-stap-springt eroverheen.

- Hij zoekt de brede strip staal aan de zijkant onder leuning op, en stapt zo voetje voor voetje over.

- Hij kiest een alternatieve uitweg en onderzoekt de mogelijkheid of de oever beklimt kan worden, of het beekje overgezwommen.

Voor welke optie er ook wordt gekozen, er wordt altijd gefinisht.

hondenspelletjes bezig met je hond

DISC(US)WERPEN

Hondenfrisbee. Het vangen van een opgeworpen disc is voor de beoefenaar vrij intensief. Voor de kijker zijn de adembenemende draai- en springbewegingen spectaculair. Het is een hondensport die nogal wat voorbereiding nodig heeft. Klakkeloos aan beginnen kan ernstige blessures met zich meebrengen. Drie van de vele aandachtspunten zijn: warmdraaien en uitlopen, altijd van de hond af gooien en met de kijkrichting mee, de belasting van de gewrichten.

Zoekt u liever een veiligere bezigheid voor uw hond, oefen dan de volgende twee succesvolle trucjes. Men neme een flexibele nylon frisbee die men uitsluitend laag over het hoge gras scheert zodat de hond niet hoeft te springen, maar er net als bij een rollende bal achteraan rent. Bij het oprapen heeft de hond plots een dubbelgevouwen taco met groenvoer tussen zijn kaken. Zo heeft hij meteen de lachers op zijn hand.

Daarnaast is er een handige manier uitgevonden om de disc te vervoeren: na afloop van elke game houdt de hond de schijf niet in zijn bek, maar hangt hem aan de rand over een of beide hoektanden. Op die manier kan de hond uithijgen en toch de disc vasthouden. Dekselse honden zullen alles uit de kast halen om hun publiek te vermaken. Bungelt de disc bij uw hond bij toeval in zijn bek? Geef hem meteen een daverend applaus en de hond zal de kunstgreep in een herhaling laten zien.

hondenfrisbee hondenfrisbee

HORDES

Welk aanstormend talent houdt er nu niet van springen? Gebruik omgevallen boomstammen of de hordes van de atletiekbaan in het bos om uw hond te laten pingpongen. Kleine hondjes voor wie de lat te hoog ligt, mogen tijgeren of over de lengte van de brede stam lopen. In uw handen klappen en verbaal aanmoedigen motiveert uw hoogspringer, onderkruipsel of langeafstandsloper. Vestigt uw atleet met deze inspannende lichaamsoefeningen een record?

 

hond springt

LORD OF THE RING

Met een (drijvende) rubberen ring kan uw waterrat allerlei spelletjes doen. Allereerst kunt u uw eigen ‘Lord of the ring’ hypnotiseren door de ring zachtjes heen en weer te slingeren. Ernaar laten springen of duiken is een actie die u alleen moet toestaan in veilig water. De hond kan de in het water gegooide ring ophalen. Is het apporteren nog niet van constante kwaliteit, knoop dan een lang nylon koord eraan vast; dit wordt niet zwaar en droogt snel.

U kunt uw langs de kant zwemmende hond meer vaart laten maken door de gewilde ring aan het touw voor zijn neus, steeds sneller voor hem uit te trekken. Gaat uzelf mee het water in dan kunt u als uw snelheidsduivel de ring stevig tussen zijn kaken geklemd houdt, hem ermee door het water sleuren. In ondiep water kan uw hond snorkelen naar een gezonken ring.

Geen ring bij de hand? Duw uw hond als een speedboot vooruit met uw handen (wijsvingers en duimen tegen elkaar als een O) door tegen zijn bips te duwen; sommige honden zwemmen daarna als een bezetene. Niet alle honden zijn er overigens van gecharmeerd als hun baas met ze mee zwemt.

lord of the rings waterspelletjes

PANNA

Welke hond is er niet gek op voetballen? Bij Panna gebruikt de hond zijn poten als poortje waar de bal tussendoor rolt. Neem maatje bal die bij een kleiner formaat hond past. Het makkelijkst leert u de hond om over de bal te jumpen aan in kuithoog gras. Dribbel eerst wat met de bal. Zo raakt hij gemotiveerd om de bal te pakken te krijgen. Dan met een gedempte schop de bal een flink eind over de grond naar voren stampen. De speler moet ‘m te snel af zijn. Omdat hij niet zo snel kan stoppen, moet de hond eroverheen springen. Op dat moment roept u: ‘Panna!’ Alles valt en staat met timing.

 

balspelletjes balspelletjes

 

DUIKEN MET DIVA'S

Het pas geïntroduceerde ‘dock diving’ waar een hond vanaf een aanlegsteiger het water inspringt, is een koud kunstje voor waaghalzen en luchtacrobaten. Zij doen hun stinkende best om het verst te springen. De sprong wordt geregistreerd door een camera. De hond die de langste afstand haalt, wint de wedstrijd. Oververhitte durfals vragen geen peptalk om zonder camera zo ‘schoon’ mogelijk een grote waterplas of het zwembad in te springen. Pas op: een onverschrokken ongecontroleerde duik naar beneden kan zeer hachelijk zijn bij ondiep water, en water waar zich een ongezien obstakel in bevindt. Laat uw hond daarom nooit de sprong wagen in onbekend water.

 

hondenplons

 

SCHOONSPRINGEN

Een minder gevaarlijke sport om af te koelen is schoonspringen naar de zwenkarm die uw gazon bewatert of de spuitende tuinslang. De hond mag geheel free style gaan: happen naar druppels of waterstraal, gekke bokkenspringen maken of een combinatie van beide.

waterpret

VOEDSELDROPPING

Sporters moeten voldoende energie binnenkrijgen om prestatieverhogend bezig te zijn. Voedseldropping is een variant op het Ted de Braakspel: stokvangen. Leg enkele brokjes op de tuintafel. De alerte hond zit naast de tafel klaar. Het startschot is telkens met uw vinger een brokje van het tafelblad schuiven. Door een snelle reactie van de hond kan hij het meteen opvangen. Mist hij, dan mag hij het gevallen brokje van de grond oprapen - u kunt hiervoor een kleedje op de grond leggen waarbinnen het brokje moet vallen. Een bonte lap bemoeilijkt het zoeken van bruine brokjes. Bedriegers kunnen zich tijdens dit superspannende spelletje nogal eens van de domme houden. Urenlange smakelijke trainingen kunnen er voor nodig voordat de hond ‘snapt’ dat hij de brokjes uit de lucht dient te vangen. Da’s pas scoren!

hondenspelletjes hondenspelletjes

EREPODIUM

Een picknicktafel doet dienst als erepodium als uw hond na afloop van de Zomerspelen gehuldigd wordt. Er zijn alleen winnaars geen verliezers. Voor u is en blijft uw hond vanzelfsprekend ‘numero uno’.De hond mag zelf uitkiezen op welke plaats hij springt om daar zijn alternatieve medaille, een welverdiende plak (worst), in ontvangst te nemen. Een staande ovatie als slotceremonie zal uw prestatiegerichte hond zeer op prijs stellen en zorgt voor een dubbele dosis motivatie voor de volgende Spelen.

 

hondensport

 

LEGE FLESSEN APPORTEREN

Gun lege flessen een tweede leven. Probeer een dobberend plastic flesje maar eens te pakken te krijgen! Door het lichte gewicht zijn ze moeilijk grijpbaar. Je hond is hier wel eventjes zoet mee. Vriendjes mogen te hulp schieten.

 coca cola

 

naar boven  terug naar SPEELS